Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Αδερφοί Ράιτ

Κωδικός: 9786185265076
Brand: Key Books
Συγγραφέας: David McCullough
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
16.60€ 14.94€

Μια χειμωνιατική ημέρα του 1903, στο Άουτερ Μπανκς της Βόρειας Καρολίνας, δύο άγνωστα αδέλφια από το Οχάιο, ο Γουίλμπερ και ο Όρβιλ Ράιτ, έγραψαν ιστορία. Θα χρειαζόταν όμως λίγος χρόνος για να πιστέψει ο κόσμος αυτό που είχε συμβεί: η εποχή των πτήσεων είχε μόλις αρχίσει. 

Ποιοι ήταν όμως οι αδελφοί Ράιτ και πώς πέτυχαν αυτό το απίθανο κατόρθωμα; Πώς κατάφεραν δύο μηχανικοί ποδηλάτων χωρίς ανώτερες σπουδές, με ελάχιστα χρήματα και καμία κρατική ή ιδιωτική υποστήριξη να κατακτήσουν τους αιθέρες; Τι ρόλο έπαιξε ο ιεροκήρυκας πατέρας τους και το γεμάτο βιβλία σπίτι τους;  

Σε αυτό το καθηλωτικό βιβλίο, ο καταξιωμένος ιστορικός Ντέιβιντ ΜακΚάλα αντλεί περιεχόμενο από το πλούσιο αρχείο της οικογένειας Ράιτ, το οποίο περιελάμβανε ημερολόγια, σημειωματάρια και περισσότερες από χίλιες επιστολές, για να σκιαγραφήσει την ανθρώπινη πλευρά των αδελφών Ράιτ, αλλά και της αδελφής τους Κάθριν, μιας αφανούς ηρωίδας, χωρίς την οποία μπορεί να είχε διαφορετική έκβαση η ιστορία τους.

«Ο ΜακΚάλα απογειώνει την ιστορία των αδελφών Ράιτ. Παρουσιάζει μια περιεκτική και συναρπαστική ιστορία, με στοιχεία τόσο λεπτομερή, που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς κατάφερε να τα συγκεντρώσει όλα αυτά».

The New York Times

 

«Ο Ντέιβιντ ΜακΚάλα σκιαγραφεί ένα αξιοθαύμαστο πορτρέτο των ταπεινών και εργατικών παιδιών από το Οχάιο που σχεδίασαν ένα αεροπλάνο στο ποδηλατάδικό τους και έλυσαν το μυστήριο της πτήσης στους αμμόλοφους του Κίτι Χοκ της Βόρειας Καρολίνας. Καταγράφει το θαύμα που κατάφεραν οι αδελφοί Ράιτ, και την ίδια στιγμή εξηγεί τον θαυμασμό που ένιωσαν γι’ αυτούς οι σύγχρονοί τους». 

The Wall Street Journal

 

«Η μαγική περιγραφή του ΜακΚάλα για τις πρώτες περιπέτειες των αδελφών Ράιτ –εμπλουτισμένη με την αλληλογραφία της οικογένειας, γραπτά αρχεία και τη δική του βαθιά γνώση της χώρας και της εποχής– δείχνει όπως ποτέ άλλοτε πώς δύο παιδιά από μια εξαιρετική οικογένεια του Οχάιο έμαθαν τον κόσμο να πετάει».

The Washington Post

 

«Οι Αδελφοί Ράιτ είναι η ιστορία δύο αδελφών και μιας εκπληκτικής στιγμής στην ιστορία της Αμερικής. Είναι όμως και μια ιστορία που απευθύνεται σε όποιον έχει μεγάλη πίστη στη δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει ζωές, δείχνοντας παράλληλα και την αντίσταση που έχουν κάποιοι απέναντι στις νέες ανακαλύψεις».

Sundar Pichai, CEO της Google

 

«Μια απολαυστική, γρήγορη ιστορία. Ένα απολαυστικό, γρήγορο ταξίδι».

The Economist